My LiveStatus.

12 January 2011

Towards IB Exam..

Salam..ye,selepas aku penat merayau kat KL dan seluruh Malaysia masa cuti hari tu, kini aku kembali menghadapi realiti yang harus aku tamatkan.Hari ni, bulan 1 dan hari yang ke 12, dan ade 112 hari lagi menuju perjuangan terakhir ke Peperiksaan Final Diploma IB ni...hurm..sebentar saja tadi,aku merenung ke arah board result peperiksaan semester 3 utk meninjau markah-markah dan point kumulatif hasil usaha exam dulu..aku actually tak tau lagi point aku berapa,sebab aku tak dpt paper ITGS SL lg,dan aku cuma expect dalam 30 point je..jenuh gak la nak mencari,dah la sort according to point, coz before this they sort the result based on the birthday..so,aku mencari la nama aku dalam ruangan 30 point..."ish,mane nama aku,takde pon..takkan 29 point kot?"..menjawab kepada soalan tu,aku terus cari nama aku kat ruang 29 point..takde gak! Maka aku mula rasakan something yg tak kena,unexpected...belek-belek punye lama,aku dapati nama aku kat ruangan 32 point..tp kenapa 32,ape yg bertambah?

Malay SL...: 6
English HL.: 5
ITGS SL...: 6
Mathematics SL : 3
Biology HL........: 6
Chemistry HL....: 5

Klau ikut kiraan gred yg aku dapat mse distribute & discuss paper sebelum ni,aku patutnye dapat 31 or 30 (sebab ITGS mrkah tak finalize lg) so...rupa-rupanya,baru aku perasan,Math aku bukan 3,tapi 4..what a gift! Wauu..Pn.Kamariah dah tambah pointer for math,n that's make the total point for me is 32,maintain dr sem 1 dan sem 2...alhamdulillah Ya Allah..bersyukur sgt..aku tgk pointer tu dan bagitau kat mentor aku, Miss nabilah and she said, i've to put more effort and usaha lebih kuat. Well, kate-katenye amat memberi semangat buat aku and mase discuss paper English, di byk kali ckp yg dia nmpk perubahan dalam teks essay aku (lebih baik sebab bfore this aku jenis tulis tak berhenti,pnjg sgt sentences2..jd byk error) dan dia pcaya aku boleh berjaya,macam kwn-kwn yg lain..kenapa bukan aku? Meniti 112 hari lagi..camne la perjalanan lepas ni?

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...