My LiveStatus.

04 December 2009

Examination Week N Planning For Sem Break

Assalamualaikum...
Hye all readers! Huu~
letih rasanye diri ni pas penat bertungkus lumus dekat seminggu lebih..
tu pon perjuangan tak abes lagi..still banyak lagi nak kne fight..
[i mean,exam paper ea? haha..]
arini aku baru je abes test exam subjek kgemaran aku...biology..
(why do i love this subject? coz aku paham...kalau tak phm jd takbest..)
n semalam baru je abes kertas kimia...
n aku masih keluar dari dewan exam dengan muka tenang..
bercampur dengan senyuman yang memaparkan kebahagiaan..
yang bersifat sementara..
sebab buat sementara ni..aku buleh "berehat" dari mngadap buku yang tebal-tebal...
yang penuh dengan mende yang nak kena hapal..
malam tadi je, aku mengadap buku biologi sampai aku btol2 dizzy..
(sungguh, tak tipu!)
maybe that thing indicates that i've reached my limiting point of knowldege concentration in my brain..
tapi aku dok tahan gak, aku try untuk gagahkan diri ni...layan gak even kepala dah penat..
tapi semangat masih ade..(chewah!!)
padahal dalam hati sibuk bertasbih...(bila la nak abis baca ni 10x)
dan bila aku renung ke luar bilik sejenak..
aku nampak kwn-kawan aku..
aku terfikir sejenak...
mereka membawa pelbagai ragam..
ada yang tergaru sambil membaca buku..
ada yang penuh dengan konsentrasi..
ada yang kuak lentang..(tidur)
dan ada yang bermain..main ape? aku pun tak tau nk sebut diorg main ape..
tapi aku yakin, diorg semua genius...
dan aku rasa diri aku terlalu banyak kelemahan..
dan aku perlu sentiasa mencari ruang untuk perbaiki diri aku..
kalau mereka berehat, aku perlu belajar dulu...then baru rehat..
sebab diorg berehat coz da penat belajar...[aku secara optimistik:]
dan aku selalu pegang ayat ni..
biar aku tak selalu leka..nak berehat setiap masa..
alang-alang aku nak berehat, biar aku belajar dulu..
at least,org kata rehat aku ada isi dalam dada..
buka kosong semacam je...
so..aku terus berusaha lagi..
biar aku yang sekadar biasa je ni, tak gempak mane pon..
dapat berdiri sama tinggi..dok same rendah dengan diorg satu ari nanti...(before IB ended r)
Well..berbalik kepada exam tadi..
minggu depan aku ade lima je subjek yang tinggal..
n yang penting, aku ley pergi jauh...wat yang terbaik je..
N aku sedang menantikan saat nak abes exam je ni..
coz bila exam abes je...kitor semua terus dibenarkan balik..
and bila sampai rumah..bermakna cuti semester aku da bermula!
haha..for this semester break..aku dah setkan beberapa aktiviti..
untuk isi masa lapang cuti aku..
and bila ku tenung balik..
nampak gaya memang cuti aku takde masa lapang..
dari 11-15 disember, aku kena wat Hospital Attachment kt
Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar...
[thanx tu anep coz ajak!]
and alang-alang dah naik utara, maybe aku akan pergi Padang Besargak...
coz nak cari jersi kat sana..depa kata baguih naa kat sana..
jersi original dapat dlm RM 50 je...memang aku nak beli r..
n then, pas abes kat Hospital Suktanah Bahiyah..
aku kena pergi National Heart Centre lak..
wat Hospital Attachment kat sana...
tp tak sure berapa ari lagi...maybe lima kot..
n then, pergi Zoo Negara lak, wat external C.A.S kat sana..
n last sekali, baru aku pergi Pushing Boundaries Program...
tu pon awal bulan Januari..konfem lepak penat nye,..
tapi aku kena wat sume ni coz nak C.A.S hour..haha..

Well,tu je kot..actly saja nak menulis..
coz nak lepaskan penat study,haha..
k,out n salam!



2 comments:

Adibah Mohamad said...

wah... kte same2 la... ad dua hospital attachment..
camne ko dpt buat kat IJN.. next tyme ko nak buat kat stu ajak aku tau. ;p guduck exam...

Firdaus MN said...

haha..yeke? ko wat katne diba?
aku dapat IJN pon coz bdk sblh bilik aku yg ajak..
aku dapat dua2 attachment sbb org ajak..alhamdulillah...
hehe...gudlak gak diba!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...