My LiveStatus.

24 April 2011

Lirik lagu 'Semalam' nyanyian Munawwar

Hai dan salam! Haha..dalam busy2 nak exam ni,aku still meluangkan masa ntok nak update blog ni. Well,aku dapat permintaan dari sahabat aku yang berada kat luar KMB yang ade terdengar lagu semalam (yang kitorang nyanyikan kat event2 kat KMB ni),nak liriknya, tapi sayang satu recording pn kitorang tak wat lagi. Huu, takde rezeki lagi kot. Dengan rakaman masa kitorang nyanyi pn takde,tapi takpe,insya'allah bila kitorang da fly nnt (klu ade rezeki) kitorang join venture dengan former Munawwar ntok hasilkan recording tu,sebab diroang ade kepakaran nak wat recording dari rumah saje,takyah nk kelaur duitt pergi studio.

So untuk liriknya,ni aku ade tuliskan kat bawah ni. Lagunya? haa..tak tau la bila nk record,haha..:~

**********

SEMALAM

Nyanyian: Munawar (KMB 2009-2011)
Ciptaan: Soutul Sufi (Ex-Intergomb 2007-2008)

Semalam kita
seriang kicau burung camar
mengharapkan sesama
ku dibelai manja

disaat itu
aku kesepian keseorangan
kau tiada lagi
derai tawamu hilang ditelan masa

Kini kau dan aku
jauh terpisah
entah bila dan dimana
kita kan bersua

akan ku doakan
agar kau bahagia
disamping yang esa
kau diredhai selamanya
oh teman..

semalam aku
kau berikan didikan berguna
buat pedoman
selama-lamanya

pemergianmu tiada pengganti
jasamu teman
takkan aku lupai

Kini kau dan aku
jauh terpisah
entah bila dan dimana
kita kan bersua

akan ku doakan
agar kau bahagia
disamping yang esa
kau diredhai selamanya
oh teman..

Ya Allah
peliharalah temanku
sepertimana temanku menjaga daku

Kini kau dan aku
jauh terpisah
entah bila dan dimana
kita kan bersua

akan ku doakan
agar kau bahagia
disamping yang esa
kau diredhai selamanya
oh teman..

**************

Munawar 09-11 in training.
So,itu lah liriknya! So kepada mereka yang telah dari dylu bertanya,sila dapatkan segera. Oh ya, kredit ntok Faiz Kadir ntok lirik ni,da juga former member of Soutul Sufi. :D

4 comments:

Dr Azri Bin Bohari said...

boleh2. condenser mic and garageband menanti. =)

+firdausmatnoh+ said...

wahhaaa...bestnye! haha,thx! kitorg still on practise..:D

M Ashraf Haqeem said...

lirik ni aq dah gune dah buat persembahan nasyid tp yg teman tu aq tukarkan kpd ibu...

M Ashraf Haqeem said...

lirik ni aq dah gune dah buat persembahan nasyid tp yg teman tu aq tukarkan kpd ibu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...