My LiveStatus.

25 December 2010

Mak Limah yang cambest!

Hye there! Minggu ni asalnye aku plan ntok siapkan sume keje-keje rumah yang cikgu bekalkan before cuti,or keje-keje yang tertangguh sjak sem 3 lagi..tapi entah mcm mane,aku jadi takleh nak wat keje ni,siap bjalan lg..haha. Minggu ni je dah 7 kali aku jejak kaki kat KLCC, tau la KLCC tu brape je jaraknye ngan rumah aku, ni da macam setiap ari aku jejak kaki kat situ rasenye,haha.

Jarak KLCC ngan rumah aku (highlighted, Desa Wangsa Keramat)
Ye,jaraknye yang dekat mnggalakkan lagi aku untuk ligat bjalan disana. Then,bila aku kat KLCC,bukan aku wat ape pon, klu tak pegi Kinokuniya, pegi Sony Style,takpon surau kat bawah tu..tu je la. Owh, ngan Rotiboy, tmpat faveret aku everytime aku pegi KLCC. Heheh~. Takpe,abaikan. Maybe leh amek pngajaran dari apa yang aku da terlajak ni,lgpon mnggu ni aku byk singgah KLCC sebab aku kne settle certain things, mcm TOK Essay (Miss Loh asked me to see her, kat Burger King) and carik stuff..tu je.

Well,last nite aku ngan famili ku keluar ke KLCC, pas maghrib for tgk citer Mak Limah. Kalau ikut schedule, cerita tu tayang kol 11.30 malam, lama lagi. Tapi kitorg keluar awal sebab nak carik PSP,adik aku nak. Ye le, da bjaya PMR, kne la bagi ganjaran dan tu la yg dia mintak. Aku pnye la penat tawar ngan amoi kedai tu, snpi dapat RM800 ntok satu set PSP, last-last mse nak beli baru aku tau yang PSP ni latest and takleh install pirate nye game,cheh~ Buang karan tol,last-last tak jadik nak beli. So, tengok-tengok jam,ade 1 jam lagi before nak masuk panggung,kitorg pon dok la kat tepi-tepi kedai yang da tutup kat KLCC tu,smentara tggu nak masuk panggung.

Cerita santapan jiwa tgh2 malam.

Tgh takde keje, mnunggu wayang nak bukak.
So dalam kol 11.15, aku pon mula beratur nak masuk panggung. Aku ingat la malam krismas ni KLCC pnoh ngan orang-orang berkenaan yang nak beraya sok, nak celbrate n stuff, tp tgk makin lengang. Bagus gak,leh aku bjalan dgn ati lapang malam ni. So,bekalan iaitu 3 regular set popcorn (byk kn?) dipersiapkan sebab memasing pon perut da lapar.

Macam gaya sape? Hahah~
Dan ape yang aku nak share sbnarnye ialah masa dalam panggung tu. Generally mood and suasana dalam panggung tu macam biase je, macam kalau tgk citer lawak,konfem gelak bguling kan? Cuma aku kesian la kat orang dok sebelah aku (couple yg dok sblh aku sbnrnye) sebaba aku ketawa gile-gile and rasenye orang tu ketawa sikit je,mesti saket ati dia dgr aku ketawa macam hape,sian3. Tengah tengok syok-syok tu, sampai la babak Awie luwah perasaan dia kat Che' Nin, and aku tgh la feeling tgk, tetibe ade mulut kambing mane dok cakap, 
"Owh...che' nin ni sebenarnye da mati,tu jelmaan dia cakap ngan Husin (Awie).."
Aku menyirap tol la,kalau da tau jalan cerita tu, or kalau da tengok ke, takyah la gtau satu panggung pasal ape yang tjadi kat situ, kacau mood la,nseb bek la aku malas nak amek port,hmm~

Tapi overall,aku rasa citer tu ok la, even rasenye Zombi Kampung Pisang lagi best, tapi yang ni pon tak kurang hebatnye, n babak paling klaka and unexpected rasenye ialah babak 'Zombi MRZM". Huh, da la pakai baju dak MRSM,gile klaka la babak tu,aku tol-tol tak expect. And dalam trailer citer "Damping Malam' yang ditayang taun depan (trailer bfore movie) pon aku perasan yang dia wat shooting tu kat asrama SMS Selangor. Asal dia tak wat kat sekolah aku? 

Anyway,citer ni best. Thumbs up! :)




4 comments:

Anonymous said...

lawa baju..
haha

~abe~

+firdausmatnoh+ said...

ahai..support m'sia la katekan..mahal ni..:D

Fakaruleo Asael Azimovich said...

aku dah tgok mgu lpas..siyes stylo..huuussseennn

+firdausmatnoh+ said...

a'ah,best kot..MRZM terbaekkk..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...